Koalicija Vakat u opoziciji?

U ponedjeljak ili utorak će biti objavljena imena direktora nove lokalne uprave u Prizrenu. Ovo je najavio predsjednik opštine Prizren Mytaher Haskuka, koji je rekao da će danas ili sutra objaviti imena direktora opštinskih direktorijata u okviru ko-vladine koalicije sa strankama: LDK, Nisma, KDTP, NDS, ne isključujući drugu stranku bošnjačke zajednice, Vakat.

Predsjednik opštine Haskuka izjavio je da su razlozi zbog kojih on u ponedjeljak nije objavio imena direktora ima veze sa nekim neslaganjima koja su nastala između stranaka nevećinskih zajednica za izbor imena direktora.

U međuvremenu, predsjednik LDK-a Haxhi Avdyli rekao je da Prizren očekuje puno posla i izrazio uvjerenje da će sa koalicionim partnerima kroz konkretnu saradnju sa čistim rukama, ovaj politički entitet dati svoj doprinos za bolji život građana.

I novi potpredsjednik opštine, Eshref Memaj iz LDK-a je rekao da nova funkcija predstavlja satisfakciju za dobrobit u službi interesima građana.

Inače, kako saznaje TV Prizren, Nisma u Prizrenu, koja će biti dio nove lokalne uprave u Prizrenu sa tri direktorata, takođe je izabrala imena opštinskih direktora koje će ovaj politički subjekat voditi u naredne četiri godine. Za direktora javne uprave imenovan je Osman Hajdari, za direktora obrazovanja Skender Susuri, dok je direktor za kulturu, omladinu i sport Ehat Oreshka.