Sa 22 glasa ZA i 19 PROTIV

Većinom glasova, Artan Abrashi iz Pokreta Samoopredjeljenje je izabran za novog predsjedavajućeg Skupštine opštine Prizren.

Skupština opštine Prizren je u ponedjeljak održala sjednicu sa samo jednom tačkom dnevnog reda - izbor predsjedavajućeg najvećeg zakonodavnog organa ove opštine.

Kandidat Pokreta Samoopredjeljenje Artan Abrashi je dobio 22 glasa, dok je njegov protukandidat iz redoa Demokratske partije Kosova (PDK), Skender Sallauka, dobio povjerenje 19 odbornika. Većinom glasova kandidat Samoopredjeljenja je izabran za novog predsjedavajućeg Skupštine opštine Prizren.

Predsjedavajući Abrashi se zahvalio svima koji su glasali na povjerenju i izrazio spremnost da sarađuju sa svim stranama koje su predstavljene u Skupštini u interesu građana bez razlike, i efikasnog funkcionisanja ovog visokog opštinskog tijela.

U međuvremenu, predsjednik opštine Mytaher Haskuka izrazio je puno povjerenje da će novi predsjednik skupštine Artan Abrashi biti prema svima otvoren i biti vrijedan predstavnik u odbrani interesa građana.

Nakon što je primio funkciju, novi predsjedavajući Abrashi je najavio da će položaj zamjenika predsjedavajućeg iz redova zajednica pripasti Senxharu Karamuçu iz turske stranke KDTP.