U pravoj prazničnoj atmosferi u svečanoj sali opštine Prizren, popularnoj "Bijeloj kući" u organizaciji Direktorijata za kulturu, omladinu i sport sinoć su dodjeljene tradicionalne nagrade i priznanja najuspješnijim pojedincima u sferi sporta, kulture i umjetnosti, kao i nagrade najuspješnijim sportskim klubovima. Također su dodjeljene i plakete posthumno za nekoliko poznatih sportista i književnika, među kojima i rahmetli Aziru Kuljićiju Adžu iz Manastirice.

Prisutne su u prepunoj sali srdačno pozdravili dr Arhim Ajazi ispred Direktorijata za kulturu, omladinu i sport, te novi gradonačelnik dr Mytaher Haskuka, koji su svaki na svoj način, pozdravili prisutne, čestitali im na dobijenim priznanjima te poželjeli da budu još bolji u nastupajućoj godini.

Od mnogobrojnih dobitnika priznanja od strane opštine (preko 40 dobitnika, bilo pojedinaca ili sportskih klubova ili kulturno-umjetničkih društava, kao i posthumno) izdvojićemo FK "Liria", pojedince iz svjeta rukometa, boksa, tenisa i košarke, KUD "Agimi", pojedine muzičke i talente iz atletike te mnoge druge.

Najuspješnije je u bošnjačkoj zajednici proglašen KUD "Podgorski Biseri", a posthumno je nagradu dobio i poznati bošnjački pisac i poeta rahmetli Azir Kuljići-Adžo, čije je priznanje od strane organizatora primio dr Sadik Idrizi.

Nakon svečanog dijela programa prisutni su nastavili druženje u hali opštinske zgrade na skromnom koktelu te uz zvuke klasične muzike u izvođenju profesora violine iz ovdašnje muzičke škole "Lorenc Antoni".

Sve u svemu, bilo je to predivno druženje svih onih koji su, iz svijeta sporta, kulture, umjetnosti, filma, muzike i drugih društvenih oblasti u prizrenskom regionu obilježili 2017. godinu sa željom da budu još uspješniji u narednoj godini...