Otvoreni za saradnju

Gradonačelnik Prizrena, Mytaher Haskuka, izjavio je da je došlo do približavanja stavova sa političkim strankama radi osiguranja većine u Skupštini opštine, kao i stvaranje sveobuhvatne izvršne vlasti.

Prema njegovim riječima, razgovori se održavaju sa svim strankama zastupljenim u opštini, osim sa PDK. Šanse su realne da druge sedmice januara bude izabran predsjedavajući i budu imenovani direktori direktorijata, piše "Koha Ditore".

On je dodao da je za imenovanje direktora glavni kriterijum profesionalnost i da stoga stvaranje lokalne uprave oduzima vrijeme.

"Mi pregovaramo o stvaranju izvršne vlasti. Sagledavamo profesionalne kriterijume i ovo oduzima više vremena. Mislim da će ovako trajati do druge nedjelje januara, nakon praznika", rekao je Haskuka.

On je u ponedjeljak potvrdio da su već osigurani glasovi za izbor predsjedavajućeg.

"Razgovaramo sa svim strankama, osim sa PDK-om. Trenutno imamo glasove, ali preostaje pitanje povezano sa ljudima koje tražimo za izvršnu vlast, tako sagledavamo profesionalne kriterijume kako bismo imali najkvalitetnije ljude po direktorijatima. Skupština opštine treba da se sastane, da izabere predsjedavajućeg i tada će predstaviti imena direktora", rekao je Haskuka.