Kapitalni priojekat za ovaj dio zemlje

Ministar za infrastrukturu, Pal Lekaj, u pratnji ministra regionalnog razvoja, Rasima Demirija, zamjenika ministra Ćerima Bajramija i poslanice Dude Balje, posjetili su jučer dionicu puta Prizren - Prevalac gdje se projektom planira proširenje i izgradnja galerija na ovom putnom pravcu.

Ministar Lekaj je obećao da je Ministarstvo za infrastrukturu posvećeno pokretanju ovog projekta u 2018. godini, naglašavajući da je prioritet  sigurnost svih građana i da će sve zajednice u zemlji biti tretirane jednako.

"Prije svega, zahvaljujem se ministru, zamjeniku ministra, poslanici i svima vama koji ste danas došli ovdje da se informišete o ovom kapitalnom projektu proširenja puta Prizren - Prevalac. Mi kao ministarstvo i ja kao ministar osobno smo posvećeni ovom projektu da njegova realizacija započne 2018. godine, kada će biti udaren kamen temeljac, ali prvo nam treba idejno rješenje, a kasnije i detaljni projekt kako bi se nastavilo sa realizacijom projekta kao takvog. Ono što treba pomenuti je da ćemo se pridržavati vremenskih termina, kao i u planiranju, a sve zarad pružanja mnogo veće sigurnosti, preko ovog kapitalnog projekta, građanima ove oblasti, jer smo posvećeni obezbjeđenju sigurnosti građanima. Proširenje ovog puta bilo je još ranije neophodno, ali to se nije dogodilo, i mi smo preuzeli odgovornost da ovaj projekat započne 2018. godine, a zatim da vidimo šta se može uraditi u toj godini. Proširenje ovog puta uključiće i pješačku i biciklističku stazu, ali prije svega će fokus biti na sigurnosti građana", rekao je ministar Lekaj.

Ministar Lekaj je obećao da će se nakon detaljne izrade ovog projekta vidjeti budžetske mogućnosti za podršku ovog važnog projekta za građane ove oblasti i područja koja je od velikog turističkog i ekonomskog značaja.