Za dobrobit građana

Demokratska partija Kosova i Alijansa za budućnost Kosova su u naredne četiri godine postigli koalicioni sporazum za Prizren.

Potpise za sporazum su potpisali kandidat PDK za gradonačelnika Prizrena, Shaqir Totaj, koji je pobjedio u prvom krugu i bivši kandidat AAK-a za gradonačelnika, Lulzim Kabashi.

Totaj je rekao da je ova koalicija dio njegovog pristupa zajedničkom upravljanju sa ovom strankom koji imaju dobre namjere i ideje, kao i programe u skladu za dobrobit građana Prizrena.

"Ovaj sporazum samo povećava i jača našu veliku pobjedu 19. novembra. Zaklinjem se da ćemo služiti svim građanima opštine Prizren bez obzira na etničku i političku pripadnost", rekao je Totaj.

Sa druge strane, Lulzim Kabashi iz AAK je rekao da će u utrci u drugom krugu u Prizrenu građani podržati Shaqira Totaja za predsjednika i koalicija koju će predstavljati i podržati najbolja je za građane Prizrena.

Pored AAK-a, kandidata PDK-a za gradonačelnika Prizrena podržat će i politički subjekti svih zajednica u Prizrenu, kao i nezavisni intelektualci.