Snježno nevrjeme koje je zahvatilo opštinu Dragaš nanijelo je velike štete mještanima ovog kraja. Polomljena su mnoga stabla, uništeni voćnjaci i malinaci, polomljene mnoge bandere, pokidani kablovi, a bilo je štete i na objektima.

Nakon 36 časova bez struje, tek je danas oko 18 časova, u pojedinim selima Gore uspostavljeno snabdjevanje. Saniran je kvar na liniji Plavje-Rapča-Krstac.
U ovim selima struje ima djelimično, jer na visokonaponskoj mreži ima još kvarova, tako da u nekim selima struje ima određen broj domaćinstva zbog kvara na dalekovodu. U selima gdje je saniran kvar i dalje nema jedne faze. Neka domaćinstva u ovim selima su i dalje bez struje zbog kvarova na niskonaponskoj mreži.
Struje i dalje nema prema Restelici, Globočici, Kruševu, Zlipotoku i naseljima koja se nalaze na toj liniji, kazali su za gorapress.net nadležni iz KEDS-a. Kako su istakli teško da će do kraja današnjeg dana uspjeti da otklone polomljena stabla i promjene pokidane kablove.  
Za razliku od jučerašnjeg dana, danas je u Gori bio lijep i sunčan dan, što se može vidjeti na fotografijama. Prava zimska idila. Gora je danas izgledala kao usred zime. I Koritnik i Šara su pod snijegom.
Danas su mještani cio dan raščišćavali snijeg i otklanjali polomljena stabla. Tragovi iznenadnog nevremena su vidljivi na svakom koraku. Nepripremljena stabla puna lišća nisu mogla da izdrže težak i vlažan snijeg. Mnoga stabla su izvađena iz korijenja.
Ekipe KEDS-a su danas cio dan na terenu pokušavali da uspostave redovno sabdjevanje strujom. Snijeg se veoma brzo topi, tragovi nevremena polako nestaju. Na putevima nema snijega, i saobraćaj se odvija bez zastoja. U svim naseljima se može putovati bez upotrebe lanaca.