U organizaciji Direktorijata za turizam i ekonomski razvoj danas je na trgu Šehida, na keju kraj rijeke Bistrice, otvorena dvodnevna izložba tradicionalnih jela sa kosovskih prostora ali i iz regiona, iz Albanije i Crne Gore.

Na štandovima izlagača se mogu naći, osim poznatih jela poput pljeskavica, ćevapa, razne vrste pita i jela od tijesta, jela koja polako tonu u zaborav poput tradicionalnih "Elbasan-tave" ili "Ulcinjske kolpite" te "Flije  iz Tirane"... 
Izložbu je zvanično otvorio direktor Direktorijata za turizam i ekonomski razvoj, Haxhi Seferqaj, poželjevši svima uspješnu prezentaciju svojih proizvoda, a posebno gostima iz Albanije i Crne Gore, za koje je obezbjeđen smještaj tokom dvodnevne izložbe tradicionalnih jela. Potrebno je istaći da se na nekim štandovima mogu naći i stara i tradicionalna odjeća, odnosno nošnja i obuća, dok se na drugim štandovima mogu naći i proizvodi od meda te ispada da se, po vrlo povoljnim cijenama, može kupiti sve ono što vam treba za potrebe domaćinstva. 
S obzirom da je u toku turistička sezona zbog koje grad posjećuje veliki broj gostiju iz država u regionu te mnogobrojni turisti iz država Evropske unije (EU) i Republike Turske, vjeruje se da će pomenuta izložba izazvati veliko interesovanje, da će je posjetiti veliki broj ljubitelja domaće, tradicionalne kuhinje, odnosno starih jela koja u ova moderna vremena polako tonu u zaborav te ih trebamo sačuvati od zaborava.