Iz opštine kažu da se ove godine počinje rješavati problem

Stanovnici ulica "Janina" i "Arta" u naselju "2. juli" (2 korriku) žale se na nedostatak vode. S druge strane, direktror javne službe, Sulltan Badalli, kaže da ove godine počinju raditi na povećanju kapaciteta vode u ovom i za još dva naselja.

Xhemshir Bytyçi, Hakim Sulejmani i Kaltrina Fetoshi, stanovnici ulice "Janina", izražavaju svoju zabrinutost zbog nepravilnog snabdijevanje vodom za piće.

Oni su ogorčeni zbog činjenice da je ovakva otežana situacija u snabdjevanju pijaćom vodom za mještane ovog naselja prisutna još od okončanja rata na Kosovu.

Mještani traže od opštinskih vlasti da poduzmu hitne mjere kako bi se riješio ovaj, od vitalnog značaja, problem, i jednoglasno kažu da su siti obećanja tokom predizbornih kampanja. Također dodaju da pripremaju pokretanje peticije i pronalaženje drugih oblika u iznalaženju rješenja za njihove probleme kao rezultat dugogodišnjih redukcija snabdjevanja pijaćom vodom.

S druge strane, direktor javne službe u opštini Prizren, Sulltan Badalli, rekao je da je opština odlučila da izdvoji 400 hiljada eura za povećanje kapaciteta za vodu za naselja: 2. juli, 11. mart i Baždarana, a nakon završetka procedure nabavke ove godine će početi radovi na realizaciji velikog projekta u saradnji sa "Hidroregjioni jugor", a što se toga tiče on je zatražio razumijevanje stanovnika ova tri naselja.

U slučaju da počinje primjena ovog kapitalnog projekta, konačno se očekuje da će se riješiti jedan od najvećih problema sa kojima se suočavaju stanovnici ova tri naselja već godinama ...