Fotografije koje vidite su uslikane u Prizrenu. Naime jedan prodavac životinja, pokušava spasiti krave od visokih temperatura jer je njegov kamion bio prenatrpan i kao posljedica toga one su uginule.

Portal "Lajmi.net" saznaje da je osoba koja je ovako natrpala krave u kamion mesar iz Prizrena, koji trguje kravama.

U kamionu je bilo oko 20 krava, rekao je jedan građanin za portal "Ljami.net", od kojih je osam uginulo.

"Lajmi.net" je osigurao fotografije sa lica mjesta, gdje se mogu vidjeti krave koje su uginule, kao i njegov pokušaj da spasi šta se spasti može.

Incident se dogodio u naselju "Bajram Curri" u Prizrenu, gdje su na licu mjesta izašle i jedinice vatrogasaca kako bi pomogle trgovcu da spasi krave.

Glasnogovornik policije Kosova za region Prizren Hazir Berisha je izjavio za portal "Lajmi.net" da su građani obavjestili policiju i da će konačni izvještaj biti poznat nakon ispitivanja od strane Opštinske inspekcije i veterinara.

"Prema riječima građana koji su obavijestili policiju u Prizrenu stoji da je na stočnoj pijaci bio kamion pun životinja. Policija je izašla na licu mjesta da vidi o čemu se radi. Nemamo puno mogućnosti da se bavimo ovim poslovima, te smo stoga pozvali opštinski inspektorat zajedno sa veterinarima i oni će dati konačni izvještaj", objasnio je Berisha za portal "Lajmi.net".