Udruženja paraplegičara i dječije paralize Kosova "Hendikos" juče je organiziralo izložbu likovnih radova djece sa posebnim potrebama.

Izložbu je posjetio i gradonačelnik Prizrena dr Ramadan Muja sa saradnicima koji je tom prilikom istakao da će Opština Prizren i dalje pomagati ovo udruženje koje na primjeren način vodi brigu o njihovim potrebama, i pomaže da ravnopravno sudjeluju svakodnevnim aktivnostima. 
Na izložbi su izloženi crteži, radovi od drveta i plastelina i gdje su djeca pokazala svoju kreativnost.
Samira Musić, fizioterapeut u ovom udruženju kaže da je cilj ove izložbe da se i drugi upoznaju da su ova djeca ista kao i sva druga djeca, sa svojim dječijim radostima.
"Radove su zajednički odradili sa djecom iz nekoliko osnovnih škola, koja su se rado odazvali na naš poziv, te su djeca kroz druženje pokazala i svoju kreativnost", rekla je Samira Musić, zahvalivši se gradonačelniku Muji i kolegama iz drugih udruženja na izvrsnoj saradnji.
Udruženja paraplegičara i dječije paralize Kosova "Hendikos" osnovano je 1983. godine sa ciljem da poboljša prava i životni standard osoba s invaliditetom, djelovanjem na polju zaštite zdravlja, socijalnog staranja i zapošljavanja.