U povodu Dana Evrope u Prizrenu je održana ulična trka na kojoj su učestvovali učenici nižih i viših razreda Gimnazije “Loyola“.

Nakon 30-minutne trke pobjednicima su uručene nagrade, diplome i medalje te bili srdačno pozdravljeni od prisutnih velikim i zasluženim aplauzima. 
Kod učenika prvo mjesto je zauzeo Almir Hoxhaj, drugo je osvojio Florijan Marku, a treći je bio Edvin Hoxhaj, svi učenici 11. razreda. Kod učenica iz 11-ih razreda prvo mjesto je osvojila Dora Ukimeri, druga je bila Skelqesa Uka, a treća Orsa Berisha.
Učenici ove gimnazije su sa svojim profesorima, osim te sportske aktivnosti, organizirali i prodaju kolača i druge hrane, u saradnji sa humanitarnom organizacijom "Hendikos", po simboličnim cijenama od po 50 centi, a sve u svrhu humanitarne pomoći za ugrožene porodice u regionu Prizrena. 
Profesor tjelesnog odgoja Gimnazije "Loyola", Mentor Ukimeri kaže da su ovaj veliki dan kako bi pokrenuli inicijativu da se i druge škole i organizacije uključe u ovu akciju jer u regionu Prizrena postoji veliki broj socijalno ugroženih i siromašnih porodica. 
"Što se sportskog događaja tiče, radi se o trci na 1.200 metara gdje su učestvovali i učenici nižih i viših razreda naše gimnazije, kao i učenici RAE zajednice iz škole 'Loyola-tranzit'. Prijavio se veliki broj učenika, na radost svih nas koji smo organizirali ovaj sportski događaj. 
Dakle, ovaj sportski događaj je uspio te se ovim putem zahvaljujem svim učesnicima, kolegama iz svijeta obrazovanja, pripadnicima Policije Kosova, hitnoj pomoći i zdravstvenim radnicima, roditeljima učenika, kao i građanima našeg grada koji su propratili trku“, rekao je profesor Mentor Ukimeri.