Doček proljeća

I ove godine će u Gori biti obilježeni majski dani, uz prisustvo velikog broja mladih koji uglavnom žive u zemljama regiona i Evropske unije.

Svaki region majske dane obilježava na svoj način, a Gora uvijek to najbolje učini. U Gori je maj najveseliji, a i Gora je u maju najveselija, prenosi Radio Gora. 
Mještani Gore su spremni, pripremili su brojne muzičke i kulturne događaje, koji će se održati od Rapče do Restelice. Tradicionalno ispraćaju zimu, dočekuju maj (proljeće) i najmilije koji im pristižu sa svih strana. Mnogi su stigli, a ima i onih koji će stići narednih dana.
Agenda ovogodišnjih događaja je izuzetno bogata. Druženja su počela 1. maja, kada je u Restelici nastupao “Emkac Bend”. U utorak (4. maja) organizovana je muzika u Globočici, srijeda (5. maja) u Kruševu nastupila muzička grupa “Braća Muška”, a u Rapči “Faruk Bend”. Danas (6. maja) na mjestu “Vlaška” biće održana proslava koju tradicionalno organizuju mještani Vranište. Za tupane i zurle zadužena je grupa Festima Osmanija. Istog dana (6. maja) u Vraništi nastupa “Faruk Bend”, a dan kasnije (7. maja) “Ređo Bend” nastupa u Ljubošti. 8. maja muzika u Kukaljanu.
Mladi iz Kruševa, Zlipotoka i Globočice okupiće se 8. maja na mjestu “Košće”, gdje će nastupati “Braća Muška”.
10. maja biće održana tradicionalna majska proslava u Restelici.
BRAĆA MUŠKA RESTELICA 10. MAJ DEN PROLJEĆNI 2017
10. maja “Braća Muška” organizuju bogat program. Od 14:00h na mjestu “Javoriče” počinje izložba Šarplaninaca. Svaki izlagač (vlasnik) dobija 20 €. Prva 3 mjesta u konkurenciji odrasli Šarplaninci dobijaju pehare. Peharima biće nagrađena i prva tri mjesta u konkurenciji štenci. Prijave Šarplaninaca se vrše kod Besira (Bela) Hodže. Od 18:00h biće održana konjska trka, start će biti na Karauli, a cilj na Javoriču. Nagrade dobijaju prva tri mjesta. I mjesto 200 €, II mjesto 150 €, i III mjesto 100 €.
Kao i svake, tako i ove godine na mjestu “Javoriče” Braća Muška priređuju bogat muzički program.
10. maja od 12:00h na školskom igralištu u Restelici nastupa “Emkac Bend”.
Za sve one koji neće biti u Gori, 13. maja Braća Muška organizuju druženje u dijaspori (Njemačka - Dortmund). Na koncertu će nastupati Idajet Muška i Sadam Muška.
Početak: 18:00 h
Adresa: Parsevalstraße 170, 44369 Dortmund – Huckarde
Info tel: +49 176 348 960 76
Ulaz: 10 € (za djecu ispod 12 godina ulaz je besplatan).
6. maj je posljednjih 20-ak godina gotovo svake godine bio ispolitizovan. Nadamo se da će ove godine politika zaobići Goru.