U organizaciji Crvenog krsta Kosova, u Prizrenu je na prostoru šetališta na Marašu održano takmičenje u pružanju prve pomoći na kojem su učestvovali učenici srednjih i nižih srednjih škola u regionu Prizrena.

Prije samog početka takmičenja, učenicima je dat primjer kako se i  na koji način pruža prva pomoć i  daje krv unesrećenim osobama. 
Takmičenje je izazvalo veliko interesovanje učenika, a pobjednik će učestvovati na državnom takmičenju u Prištini krajem mjeseca. 
Ismajl Krasniqi, sekretar kancelarije Crvenog krsta u Prizrenu kaže da je ovo, nakon rata, po prvi put da se ovo takmičenje organizuje na nacionalnom nivou.
“Ove godine školske ekipe će samo učestvovati na državnom nivou, a ne i na međunarodnom nivou, jer smo ranije ova takmičenja organizirali aprila mjeseca na opštinskom nivou i to u sklopu regionalnog takmičenja Prizrena te je ovo danas rezime, odnosno finalni dio takmičenja škola iz pomenutih gradova Kosova”, rekao je Krasniqi
Ovakve i slične aktivnosti humanog su karaktera i pomažu mladima da uvijek i u svakoj situaciji budu spremni da pruže prvu pomoć ljudima u nevolji.