Tokom posjete Dragašu, premijer Republike Kosova Isa Mustafa otvorio je radove na putu Globočica – Borje. Pored premijera, otvaranju su još prisutvovali: Lutvi Zharku - ministar za infrastrukturu, Avdullah Hoti - ministar finansija, Usmen Baldži - zamjenik ministra obrazovanja, Salim Jonuzi - gradonačelnik Dragaša i drugi lokalni zvaničnici.

"Izgradnja ovog puta je otplata duga za ovaj dio, te stvaranje boljih uslova i poboljšanje veze između naselja u kojima žive ljudi različitih zajednica na Kosovu i u Albaniji. Ovim se stvaraju uslovi za lakšu komunikaciju i bolju vezu. Ovo nije posljednja investicija, nastavićeamo sa ulaganjima u putevima ovog područja koji nas povezuju sa Makedonijom. Putna infrastruktura je preduvjet za ekonomski razvoj, obrazovanje, društveni razvoj i inetgracija za zajedničku izgradnju države Kosovo", rekao je premijer Mustafa.

Ministar za infrastrukturu Lutfi Zharku naglasio je važnost ovog puta, a poseban akcenat stavio na izgradnju novih puteva koji će poboljšati život ovog kraja. Kazao je da se planira i izgradnja zida na putu Dragaš – Restelica – Strezimir.

"Ove godine smo potpisali sa gradonačelnikom Dragaša sporazum vrijedan oko jedan milion eura za finansiranje drugih projekata u Opštini Dragaš. Riječ je o putu Brezno – Trokan – Brut, zaštitni zid na putu Restelica – Dragaš – Strezimir. Sa druge strane, Ministarstvo će uraditi i put Zerze – Plajnike. To je ukupno ulaganje u ove dvije godine, u iznosu od preko dva i po miliona eura", rekao je ministar Zharku, uz napomenu da će se ulaganje u izgradnju puteva nastaviti i u narednim godinama.

Gradonačelnik Dragaša, Salim Jenuzi, izrazio je zadovoljstvo posjetom premijera Mustafe, Hotija i Žarkua, povodom početka radova.

"To je put koji povezuje dvije zemlje, Republiku Kosovo i Republiku Albaniju, povezuje dva sela, selo Borje i selo Globočicu na našoj strani, povezuje građane koji imaju prijateljske veze među sobom. Ovo je veliki projekat za građane Albanije, ali i za Kosovo", rekao je gradonačelnik Jenuzi.

Početak radova pozdravio je i zamjenik ministra obrazovanja, nauke i tehnologije, Usmen Baldži.

Put od Globočice (Buka) prema albanskom selu Borje biće dužine 1.400 metara, širine 6 metara.

Vrijednost ovog projekta je 200.000 eura. Prema dinamičkom planu, očekuje se da radovi budu završeni u roku od 55 radnih dana.