U Prizrenu je na keju kraj Bistrice otvoren tradicionalni proljećni Sajam proizvoda lokalnih proizvođača i trgovaca u organizaciji Udruženja biznismena i zanatlija "Esnaf".

Na velikom broju štandova svoje proizvode,  izlažu mnoge trgovinske radnje i hiper-marketi, kao i privatni biznismeni. S obzirom da je ovo tradicionalni sajam koji se već šestu godinu zaredom organizuje u Prizrenu i na kome svoje proizvode izlaže oko 50 firmi, vrlo je posjećen od strane lokalnih građana i njihovih gostiju, kao i turista koji vikendom posjećuju ovaj grad. 
Predsjednik udruženja "Esnaf", organizator sajma, Daver Kazaz za naš portal ističe da je sajam prilika da mnogobrojni proizvođači iz Prizrena i okoline pokažu kvalitet svoje robe, kao i da postoje i stare zanatlije,  jer, kako ističe, "mnogi naši sugrađani i ne znaju da postoje". 
"Sama riječ esnaf asocira na vjekovnu tradiciju Prizrenaca i njihovog bavljenja trgovinom koja je nekada bila i osnov preživljavanja svake druge porodice ili familije u našem starom gradu. Dakle, ovo su naši pokušaji, da preko ovakvih i sličnih sajmova, sačuvamo tu našu tradiciju i ostavimo amanet mlađim generacijama koje dolaze nakon nas", rekao je Daver Kazaz.
On je najavio da će sajam posjetiti i predsjednik Skupštine Kosova Kadri Veseli i predsjednik Privredne Komore Kosova Safet Gërxhaliu, kao i  mnogi drugi zvaničnici države i samog grada, te da se nada da će ovogodišnji sajam biti najposjećeniji do sada.
Sajam će trajati i sutra (nedjelja), a vama predlažemo da sa svojom porodicom i prijateljima posjetite štandove na sajmu, vidite neke nove proizvode, neke i probate, a nešto i pazarite po jeftinijim i vrlo povoljnim cijenama.