Reakcija i zabrinutost nedjelovanja

Pokret Samoopredjeljenje u Prizrenu reaguje i izražava zabrinutost zbog nezavršenih radova na trgu "Alija Izetbegović". Prema Pokretu Samoopredjeljenje, uprkos organiziranju peticije od strane mještana naselja "Tabakhane" do sada ništa nije urađeno.

"Evo već nekoliko mjeseci mještani naselja Tabakhane u Prizrenu su preokupirani nezavršenim radovima na trgu 'Alija Izetbegović'. Ovaj dio puta je trenutno prostrt šljunkom i nema naznake da će biti postavljen asfalt. Povećanjem temperatura i zbog velike frekfencije pješaka i vozila u ovom naselja se podiže velika količine prašine", navodi se u reagovanju ovog pokreta, prenosi portal "PrizrenPress".

"Pokret Samoopredjeljenje u Prizrenu reaguje i izražava zabrinutost da, uprkos organiziranju peticije od strane mještana ovog naselja, do sada ništa nije urađeno. Uprkos obećanjima opštinskih zvaničnika da je ovo pitanje dana i da će problem uskoro biti riješen. Samim mještanima je otežan život, bilo da je u pitanju rad poslovnih objekata, bilo da se radi o normalnom toku života. Djeca moraju biti zatvorena tokom cijelog dana, a zdravstvene probleme imaju i neke bolesne osobe ovog naselja koje imaju problem sa disajnim organima, a ima i pacijenata koji su alergični na prašinu. Naša zabrinutost je još veća kada se uzme u obzir da ova dionica puta povezuje grad sa Republikom Albanijom, onda u ovoj ulici se nalazi sud, tužilaštvo i policijska stanica."

"Okončanjem mandata ove vlasti, sve češće se dovodi u u pitanju neefikasnost i ukupna deformacija rukovodstva  u Prizrenu".

"Poboljšanje trenutnu situacije u opštini Prizren se može promijeniti samo promjenom ove vlade."

/PrizrenPress.com/