Debata međuetničke grupe

U organizaciji međuetničke grupe "Aktivni mladi u Prizrenu", u srijedu u sali za sastanke Skupštine opštine Prizren održana je debata sa predsjednikom najvišeg zakonodavnog tijela u Prizrenu, a od odbornika je bio prisutan samo odbornik iz redova koalicije "Vakat".

Uprkos činjenici da je organizator sastanka pozvao sve odbornike Skupštine, sastanku međuetničke grupe "Aktivni mladi u Prizrenu" su prisustvovali samo predsjednik Skupštine, Kujtim Gashi, i odbornik koalicije Vakat, Muso Salihi.

U ime organizatora, govorio je Veton Xhemaj, član ove grupe, koji je rekao da je međuetnička grupa "Aktivni mladi u Prizrenu" posvećena zaštiti ljudskih prava i jednakosti, bez obzira na njihovu političku, etničku ili vjersku opredjeljenost, i ova aktivnost se odvija u okviru kampanje "Imam pravo da budem informisan", koja ima za cilj da poboljša provedbu Zakona o pristupu javnim dokumentima u Prizrenu.

U međuvremenu, predsjednik Skupštine, Kujtim Gashi, rekao je da najviše zakonodavno tijelo u Prizrenu je razmatralo i usvojilo važne dokumente za što veću transparentnost kroz pristup službenim dokumentima, kao i osnaživanje uloge mladih.

Nakon toga, učesnici su postavili mnoga pitanja o transparentnosti opštine i u globalu o njihovoj zainteresovanosti oko funkcionisanju lokalne vlasti u Prizrenu ...