Ekstremna hladnoća i snježne padavine prouzrokovale su mnoge probleme u svakodnevnom životu građana Prizrena i okoline...

Temperature vazduha u Prizrenu, gradu kontinentalno-mediteranske klime, ovih dana spuštale su se i na čak - 20 stepeni Celzijusa u njegovoj okolini, dok u samom gradu i  do -15.
Građani Prizrene se u ovim sibirskim uslovima suočaju i sa restrikcijom električne energije, ulice i trotori su pod snijegom, očišćene su samo glavne ulice, a tu je i problem sa odnošenjem smeća.
Iz opštinskih struktura vlasti međutim govore da nisu imali veliki broj prijavljenih kvarova u snabdjevanju strujom i vodom i da su telefonske linije ispravne u odnosu na ranije godine, te da situaciju drže pod kontrolom. 
Sa druge strane mnogi sugrađani tvrde upravo suprotno, tj da po nekoliko časova dnevno nemaju struje, da nemaju vode, a da mnogi lokalni putevi nisu očišćeni, što stvara velike probleme u saobraćaju. 
Na fotografijama možete vidjeti da u nekim naseljima u Prizrenu nadležne Službe za čišćenje nisu odradile svoj posao i da su kontejneri prepuni smeća koje se ne odnosi na deponiju. 
Ulice u naseljima Tusus, Baždarana i Kurilo su prekrivene ledom što stanovnicima stvara probleme u saobraćaju, kako vozačima tako i pješacima.
Na osnovu trenutnog stanja u gradu, možemo reći da Kompanije za održavanje puteva i Komunalna služba zadužena za čistoću grada nisu bili pripremljeni za ovaj snijeg i ekstremni talas hladnoće.
Prema navodima Ministarstva infrastrukture Kosova, ekipe neprekidno angažovane na otvaranju putnih pravaca koji su do juče bili teško prohodni, posebno na raščišćavanju puta Brezovica - Prevalac kao i put Brezovica - Skijaški centar. Svi lokalni putevi prema bošnjačkim selima u Župi i Podgori prohodni. 
Meteorolozi najavljuju porast temperature početkom naredne nedjelje i kraj ovim sibirskim zimskim uslovima, na koje izgleda da nismo navikli.