Veliko snježno nevrijeme koje je zahvatilo opštinu Dragaš od petka je gotovo paralisalo život u ovoj najužnijoj opštini.

Ovo je opština sa najvećom nadmorskom visinom na Kosovu. Ovo je treći dan kako mještani mnogih sela u ovoj opštini nemaju prohodan put do opštinskog centra.
Tek je juče probijen put do Restelice, nakon velikog napora kompanije  "Drini Kompani" čija je mehanizacija bila zaglavljena na prevoju "Buka" kod Globočice. Uz velike napore sanitetsko vozilo je uspjelo da se probije sa bolesnicima koji idu u Prizren na hemodijalizu.
Mještani mnogih sela kako u Gori tako i u Opolju sami su čistili put. U Gori je to bio slučaj sa mještanima Rapče, Radeše, Dikanca, Leštana i Vranište, a mještani Baćke sami probili put do centrale. Mještani drugih sela u kojem su manje stanovnika jedva uspjevaju da raščiste snijeg kroz svoja sela.
Međusobna komunikacija, između sela je otežana, nije bilo signala za mobilnu telefoniju zato što repetitori nemaju struju, a i baterije su se ispraznile na telefonima, koje mještani najčešće pune u nekom od javnih lokala koji imaju agregate.
"Opština Prizren je proglasila vanredno stanje i nije nam jasno zašto to ne uradi opština Dragaš. Šta radi rukovodstvo ove opštine pitali su mještani Rapče koji su sami više od tri kilometra probili put. Sva sreća što je veliki broj mladih iz Austrije bio na odmoru u selu inače ne bi mogli sami da očistimo put."
"Stalno se žale kako navodnio nemaju dobre mašine. Ako mogu u svaku ulicu da stavljaju kocke zašto ne kupe dobre mašine jer je Dragaš na najvećoj nadmorskoj visini", kazali su mještani Rapče za gorapress.net.
Prema informacijama do kojih je došao portal gorapress.net, juče je put otvoren prema Orčuši, dok su mještani Radeše, Rapče, Dikanca, Leštana i Varništa sami očistili put. 
Oko 20:30 časova otvoren je put do Gornjeg Krstaca, a za Gorapress iz firme "Sed Turs" kažu da će nastojati da još večeras probiju put prema Zlipotoku, trenutno jedinog blokiranog sela.