Snijeg, mraz i led na putevima

Snježne padavine koje su ovih dana zabilježene u Prizrenu stvorile su velike poteškoće na putevima u ovoj opštini.

Zbog novonastale situacije, opština je formirala komisiju za upravljanje situacijom, i prema jednom izvještaju, situacija je ozbiljna, ali je pod kontrolom, navodi se u saopštenju za medije.

Najgora situacija je na putu Prizren - Prevalac i na lokalnim putevima ka nekim seoskim naseljima. Ugovorne kompanije u Prizrenu, sa kapacitetima koje posjeduju, pokušavaju očistiti snijeg sa puteva ali probleme stvara vjetar koji je jakog intenziteta i stvara velike smetove.

Uprkos teškim uslovima za vožnju, nije prijavljena neka nesreća u kojoj je bilo povređenih. Primjećeno je i manje prisustvo učesnika u saobraćaju zbog mraza i leda na putevima.

Situacija je veoma alarmantna u opštini Dragaš, gdje uslijed jakih snježnih padavina i nemara nadležnih organa, mnogi putevi koji vode do obližnjih sela su blokirani, a mještani samoinicijativno rade na raščišćavanju puteva.

Osim toga, život u ovoj opštini je znatno otežan zbog nedostatka snabdjevanja električnom energijom, gdje već 50 sati mještani ove opštine žive u potpunom mraku...