Najveći broj dolazi iz Albanije

Elez H. iz Kuksa, Albanija, svaki dan prosi od građana u Prizrenu. On je zadovoljan solidarnošću građana.

"Svaki dan izlazim da prosim. Veoma sam zadovoljan solidarnošću građana Prizrena", rekao je on.

Elezi govori da kako bi prosio, u Prizren dolazi iz Kuksa. On kaže da se ovim "zanimanjem" bavi već pet godina.

"Već pet godina prosim na ulicama Prizrena. U Albaniji nema posla, a i mali broj ljudi pokazuje solidarnost. Ovdje je mnogo bolje. Zarada je veća", kaže on, prenosi portal "PrizrenPress".

Prosjaci na ulicama Prizrena kod građana izazivaju zabrinutost, posebno kada sjede u lokalima. Inače, policija je u nekoliko navrata poduzimala akcije protiv njihovog uklanjanja.

Gradonačelnik Prizrena, Ramadan Muja, po prvi put se obratio i govorio o prosjacima u Prizrenu. On kaže da siromašni prosjaci dolaze iz Albanije.

"Prosjaka ima u Prizrenu, ali su oni iz Albanije", rekao je Muja.

On kaže da je o tom pitanju razgovarao s policijom.

"Oni dolaze organizovano, kombijima. Razgovarali smo sa policijom i donijeli smo odluku da im ne dozvolimo ulazak u Prizren", rekao je Muja. Prema njegovim riječima policija se pokazala efektivnom u njihovom uklanjanju sa ulica Prizrena.

Glasnogovornik policije u Prizrenu Hazir Berisha, u međuvremenu traži od građana da ne pokazuju solidarnost prema prosjacima koji dolaze iz Albanije.

"Oni na taj način zarađuju velike svote novca", rekao je Berisha.

Prema njegovim riječima, građani ovakvim ponašanjem mogu otjerati prosjake iz Prizrena samo ako ne pokažu solidarnost.

"Oni će otići ako ništa ne zarađuju. Stoga, tražim od građana da ne pokazuju solidarnost prema prosjacima koji dolaze iz Albanije", izjavio je Berisha.

/PrizrenPress.com/