Izazvalo znatnu štetu

Olujno nevrijeme praćeno jakim vjetrom sinoć u Prizrenu je izazvalo znatnu štetu na mnogim područjima opštine. Koliko je bilo jakih udara vjetra svjedoči i slučaj obaranja velike topole u parku na Marašu, koje je palo na terasu restorana "Mulliri", nakon čega je oštećen značajan dio inventara.

Vlasnik objekta, Shyqri Çela kaže da je topola oborena za kratko vrijeme nakon velikog olujnog nevremena, navodeći da se sve dogodilo u roku od minute, prenosi portal "TVPrizreni".

Çela kaže da je nakon pada topole došlo do oštećenja stolova, stolica, zida i dio krova, a pokidane su i mnoge žice koje snabdjevaju električnom energijom.

Vlasnik restorana apeluje kod nadležnih opštinskih organa da u najkraćem roku, u zoni Maraša bude organizovana grupa za orezivanje drveća, koje tokom sličnog nevremena predstavlja opasnost za ljude kojih je u velikom broju na ovom posebnom mjestu u Prizrenu.

Za vrijeme snimanja ovog priloga, radi provjere stanja i oštećenja nakon pada topole, na mjesto događaja su izašle ekipe sektora okoliša opštinske Direkcija za javne službe...