Zemlja prolazi kroz teške vremenske faze

Lider AAK, Ramush Haradinaj ponovo je danas posjetio Prizren i prilikom posjete govorio o aktualnim političkim zbivanjima u zemlji.

Haradinaj je rekao da Kosovo prolazi kroz teške vremenske faze, postavši talac dva štetna sporazuma i korupcije na visokom nivou.

"Pitanje razgraničenja treba dobro analizirana prije nego što bude ratifikovano u Skupštini, te da ovo pitanje ne bi trebalo biti uslovljeno liberalizacijom viznog režima, za što sam se i ja lično angažovao", rekao je on.

Prvi čovjek AAK-a je rekao da signal dat od SAD-a da se Kosovo pripremi za Partnerstvo za mir u NATO-u, je najbolja vijest što se dogodilo našoj zemlji u posljednje vrijeme.

"Institucije kasne sa transformacijom BSK-a u Oružane snage Kosova, i više ne smijemo dozvoliti da se to tako nastavi, i dodao da i predstavnici Srba sa Kosova i sami građani ove zajednice trebaju biti svjesni da je ove Snage zajedno sa NATO-om će biti u službi i njegove sigurnosti", rekao je on.

Ove izjave, Haradinaj je dao u Prizrenu tokom posjete poslovnim subjektima kod pijace "Bajram Curri", a kasnije je svoju agendu nastavio posjetom nekoliko prizrenskih porodica i drugim poslovnim subjektima kod Ćuljana.

/TV Prizreni/