Povodom grafita mržnje u ulici Bošnjaka

Povodom jučerašnjih grafita mržnje u "Lokvičkoj ulici" u Prizrenu oglasio se Ćerim Bajrami, poslanik iz redova bošnjačke zajednice u parlamentu Kosova. Njegovo saopštenje prenosimo u cjelosti.

"Najoštrije osuđujem uvrijedljive grafite ispisane sa jasno upućenom porukom mržnje i nasilja upućenih Bošnjacima koji žive u toj ulici a koji su pretežno porijeklom iz župskog sela Lokvice, ali i svim pripadnicima ovog naroda u Republici Kosovo.

Zahtjevamo od Policije Kosova hitnu istragu, pronalaženje autora ispisane poruke nasilja i pokretanje sudskog postupka protiv aktera mržnje.

Svim građanima u ''Lokvičkoj ulici'' i svim pripadnicima našeg naroda i građanima drugih nacionalnosti upućujemo poruku mira i sabura, čuvanja sebe, svog života i imetka.

Vjerovatno se radi o nekoj kukavici koja je umislila da može tom porukom i sličnim gestovima unijeti nemir među ljudima bošnjačke i drugih nevećinskih zajednica Kosova, međutim, ovo nije 1999. godina već je 2015. i Bošnjaci su jasno vidljivi faktor ove države koju mukotrpno grade zajedno sa većinskim albanskim narodom i svim drugim zajednicama kojima je Kosovo domovina."

Ćerim Bajrami,
bošnjački poslanik u Skupštini Republike Kosova


Prizren: Parole "Smrt Torbešima" i "Terbesh+Goran=Shkije"