Reakcija na brojna zbivanja u obrazovanju

Udruženje veterana obrazovanja i Grupa "Aktivni građani za Prizren" u Prizrenu su upozorili da će održati protest na dan 7. marta Dana učitelja.

Predstavnici tih organizacija kažu da će protesti biti organizovani kao reakcija na brojna zbivanja koja se u posljednje vrijeme dešavaju u sektoru obrazovanja u ovom gradu.

Lirim Krasniqi, iz Grupe "Aktivni građani za Prizren" kaže da je ovaj protest posljedica i gubitka legitimnosti lokalne vlasti prema građanima.

Podršku ovom protestu su dali i opozicione partije: LDK, BD i LVV, gdje su predstavnici ovih političkih subjekata, Latif Dakaj, Skender Susuri i Artan Abrashi, pozvali su građane da masovno podrže ovu reakciju građana, kako bi se okončale manipulacije i degradacija obrazovnog sistema u Prizrenu.

Protesti će se održati 7. marta na trgu Šadrvan sa početkom od 13:00 časova, što se poklapa s datumom proslave Dana učitelja. Organizatori protesta su rekli da je zahtjev za učešće upućen i mnogim nevladinim organizacijama koje djeluju u opštini Prizren.

/ TV Prizreni /