Radove na izgradnju novog mosta izvela je građevinska firma “EBK“ iz Prizrena, a vrijednost radova je 20 hiljada eura. Projekat je finasiran od strane Opštine Dragaš.

Kamber Kamberi, direktor Direktorijata Kulture u opštini Dragaš, i mještanin sela Rapče, kazao je za  portal Gorapress da su radovi na mostu probili predviđen termin za njegovo puštanje u saobraćaj. 
"Mi smo i sami insistirali da radovi počnu nakon završetka ljetnjih odmora. Insistirali smo zbog gužvi jer je veliki broj naših građana tokom ljeta boravio u selu. Građevinska firma je najprije morala izgraditi alternativni put dok se most gradi", kazao je Kamberi.
On ističe da je bilo poteškoća jer se najprije trebao srušiti stari most koji je bio dosta iskrivljen i objezbjediti alternativni put.
"Prije  mjesec dana imali smo zbog poplave dosta problema, voda je odnijela pomoćni most. Na sreću  brzo smo sve to sanirali, uz pomoć firme koja je izvodila radove. Za narednu godinu smo uzdvojili 60 hiljda eura i planiramo da uradimo novi sloj aflata po cijeloj dužini puta do Rapče, jer je stari asfalt na nekoliko mjesta popucao, takođe ćemo naći i rješenje za neke nepregledne krivine", rekao je Kamber Kamberi.