Vanredni izbori u PDK-ovom

Novi premijer Isa Mustafa i bivši premijer Hashim Thaçi suočiće se međusobno u Prizrenu.

Mustafa i Thaçi će još jednom stranačko odmjeriti snagu, ali ovoga puta u Prizrenu, gdje se očekuju vanredni izbori marta naredne godine.

Vanredni izbori će se održati u martu naredne godine u Prizrenu, nakon što Apelacioni sud u februaru potvrdi presudu sadašnjem predsjedniku opštine Prizren, Ramadana Muju.

Muja je osuđen na dvije godine zatvora uslovno i zabranom obavljanja javnih funkcija za 30 mjeseci, nakon što je proglašen krivim za zloupotrebu službenog položaja.

Čak su i neki drugi predstavnici opštine u Prizrenu, prema optužnici, zloupotrebili javnu imovinu dajući je na korišćenje jednoj fabrici čokolada kao i jedan turski obrazovni centar.

Ukoliko se potvrdi odluka za Muju, onda će se za PDK pojaviti prvi veliki rizik, da LDK "preuzme" takozvani "Jerusalem" PDK-a - Prizren.

Dvije političke stranke su već počele pripreme za vanredne izbore u Prizrenu. LDK će ovih dana donijeti odluku o organizaciji izborne skupštine za predsjednika ogranka u Prizrenu.

Izvori portala "PrizrenPress" ukazuju na to da će Predsjedništvo LDK u Prištini, odrediti datum izbora predsjednika Ogranka LDK u Prizrenu, kako bi se otvorio put da se pripreme za vanredne izbore naredne godine.

"Ovih dana će se odrediti datum izbora predsjednika ogranka. Postoji mogućnost da će se održati ove ili naredne sedmice", kaže izvor portala "PrizrenPress" unutar LDK u Prizrenu.

I Ogranak PDK u Prizrenu je počeo sa pripremama za vanredne izbore. Jedan zvaničnik ovog političkog subjekta u Prizrenu, rekao je za "PrizrenPress" da je PDK spreman da još jednom ide na izbore.

"Mi smo spremni da idemo na vanredne izbore kad god da oni budu održani", rekao je on.