Akcija rušenja bespravnih objekata

Porodica Shadana Shasivarija iz Prizrena ne dozvoljava da im opštinski inspektori sruše dio kuće. Članovi ove porodice tokom akcije rušenja bespravnog objekta nisu htjeli napustiti svoj dom.

"Tokom policijske intervencije korištena je sila nad članovima moje porodice", požalio se Shadan Shasivari. 
On je upozorio da će se ovakvom intervencijom pripadnika Policije Kosova baviti drugi organi pravosuđa.
"Policija je samo radila po nalogu, a najveći krivci za ovo su oni koji su donijeli odluku o rušenju objekata u ovom dijelu grada"
U zajedničkoj akciji Direktorijata inspekcije i Direktorijata urbanizma učestvuju i pripadnici Specijalne policijske jedinice. 
Zbog rušenja jednog bespravno sagrađenog dijela kuće, policija je tražila od članova porodice da napuste kuću zbog opasnosti od urušavanja cijelog objekta. Oni su odbili da napuste kuću nakon čega je uslijedila intervencija policije kako bi sklonili članove porodice Shasivari.
U vezi ovog incidenta "TV Prizreni" je kontaktirao glasnogovornik Policije Kosova u Prizrenu Hazira Berishu.
"Nakon prikupljanja svih podataka Kancelarija za javno informisanje Regionalne direkcije policije u Prizrenu će objaviti zvanično saopštenje vezano za ovaj incident", rekao je Berisha.
U međuvremenu je na licu mjesta došao i direktor inspekcije Bedri Bytyçi.
"Prije prve akcije rušenja bespravnih objekata u ulici "Wesley Clark" vlasnici su obaviješteni da u roku od 10 dana oslobode objekte i uklone sve dragocjenosti jer će opštinski inspektori provoditi odluku rušenja objekata koji se nalaze na opštinskoj imovini."
Tokom današnjeg incidenta, bio je potreban medicinski zahvat u Urgentnom centru u Prizrenu, zbog lošeg zdravstvenog stanja nekoliko starijih osoba.