Potopljen privremeni prelaz preko rijeke

Zbog obilnih padavina koje su počele u popodnevnim satima i nastavili tokom cijle noći, privremeni prelaz preko rijeke koji je izgrađen kao alternativa dok se ne završe radovi na novom mostu, odnijela je bujica, tako da su mještani Rapče i Krstaca od sinoć od 20 časova, odsječeni od opštinskog centra Dragaša.

Prema riječima mjšetana Rapče, jedan broj građana koji se vraćao iz Dragaša i Prizrena u selo, ostao je sa svojim autombilima na suprotnoj  strani rijeke, pa su mještani Rapče organizovali njihono prebacivanje, došavši automobilima do mjesta gdje je rijeka poplavila pomoćni most.
Na ovom dijelu puta u toku su završni radovi na izgradnji novog mosta, pa je firma koja izvodi građevinske radove izgradila privremeni prelaz preko rijeke, koji je korišćen kao alternativni prelaz dok se radovi na novom mostu ne završe.
Gorapress je kontaktirala policiju u Dragašu, i kako im je rečeno, policija je radi prevencije angažovala ambulantna kola koja su bila u pripravnosti tokom cijele noći, za potrebe i pomoć u hitnim slučajevima, a mještani sela Rapče su se angažovali da pomognu prilikom prelaza preko novoizgrađenog mosta, koji je u završnoj fazi gradnje i koji se za sada može koristiti samo za prelaz pješaka. 
O ovom slučaju obavješten je i direktor direkorijata za Vanredne situacije, Tafil Krsaniqi koji je sinoć bio na licu mjesta i kako nam je kazao, angažovao je jednu vatrogasnu jedinicu u slučaju da ima potrebe za prebacivanjem mještana preko novog mosta.  
Takođe je prema riječima mještana Rapče obavještena i građevinska firma koja izvodi radove, i koja je sinoć odmah stigla na licu mjesta,  te obećala da će sve preduzeti da put bude što prije prohodan bar za lakše automobile preko mosta, te obezbjediti neophodnu kominikaciju sa opštinskim centrom.