Na jučerašnjoj posjeti Specijalnoj bolnici Bahçece u Prištini, poslanica Duda Balje je sa direktorom bolnice dogovorila oko pojedinosti vezane za projekat protiv grlića materice, tačnije za Papa test.

Projekat koji piše je u završnoj fazi, realizovaće se na tri mjesta, u Župi, Peći i Dragašu.
U domovima kulture doći će stručnjaci Bahçece bolnice, vršiće preglede i uzimaće briseve za Papa test koje će analizirati u labaratoriji bolnice.
Pregled će biti besplatan za sve žene koje se jave na vrijeme da bi bile registrovane.
"Pored tih pregleda na mjestu u domu zdravlja imaćemo i stručnjake Baçece bolnice za konsultacije protiv steriliteta. Kancer grlića materice zajedno sa kancerom dojke su opasne bolesti koje odnose živote velikih broja žena i zato je na nama da se hrabro, savjesno i kontinuirano borimo sa njima", rekla je Duda Balje.
Ovaj projekat će u vezi sa projektom protiv kancera dojki biti prva faza borbe za zdrav i kvalitetan život i sreću za koju su žene odgovorne kako sebi tako i svim dragim ljudima sa kojima žive.
"Rad na ovom novom projektu završavam sljedeće nedjelje i uz dobru saradnju sa direktorom bolnice Bahçece očekujem da ćemo jako brzo započeti sa njegovom realizacijom", rekla je na kraju Duda Balje.