Jučerašnjom manifestacijom u Šadrvanu u Prizrenu završeni su jednonedjeljni Dani duhovne baštine. Zatvaranju su prisustvovali Kulturno društovo "Agimi" iz Prizrena i instrumentalisti kvarteta Pentagram, a u isto vrijeme prisutni su mogli vidjeti mini-sajam zanatstva i okusiti tradicionalnu hranu regiona Prizrena.

Manifestacije povodom proslave nematerijalne (duhovne) baštine je organizovana u okviru zajedničkog projekta Evropske unije za Podršku i promociju kulturne raznolikosti na Kosovu od 23. do 28. septembar 2014. godine. Dane duhovne baštine HAJDE! u Prizrenu je organizovala organizacije "EC Ma Ndryshe, a cilj ovih aktivnosti je bila promocija kulturne baštine regiona Prizrena i promocija aktivnog građanstva za zaštitu tih vrijednosti.

Aktivnosti su bile podjeljene u dvije grupe, jedna grupa zanatski radovi, dok je druga grupa bila usmjerena na razotkrivanje baštine duhovne prakse.

Tokom ovih dana svoj udio u okviru ove manifestacije je imala i Aziza Šefitagić iz Donjeg Ljubinja, koja je predstavila tradiciju slikanja (šarenja) lica nevjeste u Župi.

Tradicionalno oslikavanje/šarenje lica se vjekovima upriličava prilikom udaje mladih djevojaka. Običaj je koji se generacijama prenosi sa koljena na koljeno u bošnjačkoj zajednici župske i podgorske regije.