Bez obzira na uzastopne akcije opštinskih inspektora na uklanjanju uličnih prodavaca, čini se da su njihovi napori propali.

Podržani i od Policije Kosova, Inspektori opštine Prizren su uspjeli da sa glavnih ulica grada uklone ulične prodavce, i tako oslobode trotoare Prizrena za pješake. Ova akcija je uključivala i prodavnice koje su svoju robu izlagale na trotoarima. No, čini se da su ulični rpodavci i trgovci uporni i nastavili sa ranijom praksom, prodajom na ulicama Prizrena, što navodi na to da su aktivnosti lokalnih vlasti da ih uklone propale.

Ulica na Baždarani od kružnog toka pa sve do osnovne škole "Lekë Dukagjini je bila "najokupiranija" teritorija od strane uličnih prodavaca koji su od završetka rata pa do današnjih dana blokirali trotoare i svih ovih godina dovodili u opasnost građane Prizrena i sve prolaznike, koji su bili prisiljeni da hodaju glavnim ulicama.

Dovoljno je proći ovim putem i vidjeti da neke od prodavnica se nisu povinovale naredbama opštinskih inspektora, pošto su odmah nakon njihovog odlaska izložili svoju robu na trotoarima.

U međuvremenu, uličnih prodavaca opet ima svuda. Osim toga, njihovim povratkom na trotoare stiče se utisak da neke ulice Prizrena kao da i nemaju trotoare, i u ovim slučajevima slučajni prolaznici 100 posto su izloženi riziku od automobila.

Portal "04Online" donosi slike i video kako bi dokazao da nisu svi trotoari oslobođeni od uličnih prodavaca.