Šesti po redu

Sinoć je u Prizrenu kraj rijeke Bistrice otvoren šesti po redu Sajam knjiga, kojeg organizuje NVO "AKEA".

U Prizrenu se nastavljaju kulturno-umjetnička dešavanja, odmah nakon DokuFest-a, međunarodnog Festivala kratkometražnog i dokumentarnog filma, sinoć je otvoren Sajam knjiga za sve one koji vole pisanu riječ.
Na štandovima se, pored raznih vrsta knjiga, mogu naći i razni priručnici, rječnici, literatura za djecu, kao i štandovi sa knjigama sa tematikom vjere, posebno onih o Islamu.
Pored prodaje knjiga na štandovima pokraj Bistrice će svake večeri biti organizirane promocije ili prezentacije najnovijih knjiga eminentnih književnika. 
"Posebna mi je čast da ćemo dvije večeri imati goste, tj književnike iz Turske, odnosno promocija književnosti jednog poznatog pisca iz te zemlje dok mi je, takođe, izuzetna čast istaći da ćemo u srijedu veče, u 20h  imati kao gosta, poznatog bošnjačkog Akademika, književnika i predsjednika BANU pr.dr. Ferida Muhića sa svojom knjigom "Identitet Islama u Evropi“, dok će se iste večeri nakon Muhića ljubiteljima knjige predstaviti i ovdašnja bošnjačka književnica Fehmija Murati", rekao je Ditar Kabashi, koordinator ovogodišnjeg, šestog po redu Sajma knjiga u Prizrenu.
Ovogodišnji Sajam knjiga u Prizrenu trajaće čitavu nedjelju. Prizren  i ovim putem nastavlja tradiciju da, pored DOKUFEST-a, okuplja veliki broj naših sugrađana ali i mnogobrojnih gostiju i turista koji vole književnost.