Poboljšanje infrastrukture u nekim selima

Početak rekonstrukcije puta za Restelicu, u naselju gdje se prije dvije godine dogodila tragedija, u dužini od oko 2 km, asfaltiranje nekih puteva u Donjoj i Gornjoj Rapči, u Ljubovištu i Globočici su samo neki od projekata koji su započeli sa realizacijom u selima Gore kod Dragaša, rekli su opštinski dužnosnici.

"Radovi na poboljšanju infrastrukture u nekim selima Gore su intenzivirani. Prije dvije sedmice su otpočeli radovi na rekonstrukciji puta za Restelicu u dužini od dva kilometra, a i centar sela će biti asfaltiran, a također su počela asfaltiranja nekih puteva u Gornjoj i Donjoj Rapči, u Ljubovištu i Globočici, a za nekoliko dana se očekuje i početak radova u centru Vraništa", rekao je Đulbehar Taipi, opštinski zvaničnik za nadzor radova, prenosi portal "Gazetaexpress".

Prema njegovim riječima, za asfaltiranje puta za Restelicu, iz budžeta opštine je izdvojeno 200 hiljada eura, a radove izvodi kompanija "Renelual Tahiri" iz Prizrena.

Pozivajući se na ulaganja u Restelici i Rapči, direktor Direktorijata za urbanizam i katastar, Bean Hadžiasan je rekao da iznos radova na asfaltiranju puteva u Rapči i zamjenu cjevovoda za jedan dio kanalizacije otpadnih voda je 40 hiljada eura, dok je za asfaltiranje puteva u Restelici osigurano 50 hiljada eura.

Uprkos realizaciji ovih projekata, u nekim selima u Gori još uvijek je ostalo još puno da se uradi.

Stoga, iako je budžetom za ovu godinu predviđeno 100 hiljada eura za asfaltiranje puta za Bačku i dodatnih 100 hiljada eura za put Leštane - Radeša, radovi još uvijek nisu počeli.

Pozivajući se na realizaciju ovih projekata, Hadžiasan je skeptičan da se oni mogu izvršiti u ovoj godini.

"Bazirajući se na situaciju na terenu, gdje prolaze putevi za Bačku i Leštane, ne vjerujem da su predviđena sredstva dovoljna. Postoji mogućnost da ove godine počne sa radom put za Bačku, ali i za njega nisam siguran", rekao je Bean Hadžiasan.