Direktorijat za kulturu, omladinu i sport

Direktorijat za kulturu, omladinu i sport - sektor omladine organizirao je skup u Prizrenu na kome su omladincima srednjih škola predstavili propise Omladinskog vijeća čime se pridaje veliki značaj radu omladinskog sektora.

Propise je prisutnima prezentirao Kujtim Gashi opštinski koordinator omladine Prizrena, koji je putem slajdova predočio svakodnevni života omladine i kako im se mnogim projektima opštinskih struktura može pomoći. 
Prisutnima se obratili i Guenter Grzbek predstavnika njemačkog GIZ-a, predsjedavajući opštinskog parlamenta Nijazi Kryeziju, te predstavnici mnogih nevladine organizacije poput NVO "Ec ma ndryshe" koji su svojim viđenjem života omladine regiona Prizrena pokušali pomoći takođe nekim svojim projektima. 
Omladinci iz srednje škole "Gjon Buzuku" su vrlo zainteresirano pratili izlaganje zvaničnika te su  mnogim svojim primjerima napomenuli da omladinski život treba biti što aktivniji u raznim omladinskim organizacijama. Poput pomenutih ovoj radionici za mlade su takođe prisustvovali i predstavnici OSCE-a, Caritasa, UNDP-a i USAID-a. 
"Današji skup je protekao u našoj prezentaciji propisa omladinskog vijeća u saradnji sa opštinskim asocijacijama uz podršku njemačke organizacije GIZ. Postoje dva značajna propisa koji su vezani za volonterski rad mladih i propis za formiranje lokalnog omladinskog Vijeća. Ovim propisima mi zatvaramo zakonsku regulativu ili zakonski okvir u opštini Prizren te pridajemo veliki značaj u radu omladinskog sektora u našoj opštini", rekao je Kujtim Gashi opštinski koordinator za omladinski sektor.