U periodu od dva sata u ponedjeljak se u Prizrenu dogodile tri krađe na različitim lokacijama u gradu.

Prva pljačka dogodila se oko 18:50 u ulici  "De Rada" kada je jednom građaninu otet zlatni lanac sa vrata u vrijednosti od oko 300 eura i zlatni prsten vrijedan oko 30 eura.

Druga je bila oko 20:15 u ulici "Janina". Prema riječima žrtve, dvojica maskiranih i naoružanih pištoljima su ušli u market “Butrinti“ i pod prijetnjom oružja odnijeli oko 5000 € gotovine, oko dva kg zlata, tri pasoša, nekoliko bankovnih kartica i drugu robu i pobjegli u nepoznatom pravcu.

Treći slučaj krađe dogodio se oko 21:20  u ulici "Yusuf Gërvalla", u kojoj je jednoj žena ukradena torba u kojoj se nalazila osobne dokumenta i određena količina novca.

Nakon sprovedenih istraga policija je do sada uhapsila dvije osobe osumnjičenih za posljednju krađu i utvrdili da su oni učestvovali u još četiri krivična djela u Prizrenu.

Također, je uhapšen i I. Susuri koji se sumnjiči da je 15. aprila iz jedne agencije u ulici "Remzi Ademi", ukrao torbicu u kojoj su bila osobna dokumenta i novac. On je 26. oktobra izvršio još jedno krivično djelo kada je upao u jednu kuću u ulici "Sali Bytyqi" i ukrao novčanik s novcem i dokumentima, među kojima i bankovne kartice sa kojia je sa računa žrtve skinuo 50 €.