I dalje se nastvaljaju aktivnosti pojedinih bošnjačkih političkih subjekata na ukrupnjavanju oko jednog plitičkog bloka. U tom pravcu je sinoć Rahman Sagdati, predsjednik Bošnjačke inija Kosova (BUK), posjetio sjedište novoformirane Ujedinjene stranke Bošnjaka (USB).

Tekom prijatne i bratske diskusije, poslije ukazane dobrodošlice od strane predsjednika USB-a Abdirahmana Zuljija i članova predsejdništva, istaknuta je obostrana želja pronalaženja minimuma koji spaja, stavljajući u prvi plan, kako je istaknuto, interes zajednice i spriječavanje odliva glasova birača iz bošnjačke zajednice.

"Onaj koji će ostati van ovoga ujedinjenoga bloka, neznam kako će se opravdati pred svojim biračima“, kazao je  Afit Zulji, član predsjedništva USB.

"Cilj našeg zajedničkog izlaska na predstojeće paralmentarne izbore je  da sprečimo odliv naših glasova većinskim zajednicma“, kazao je Afit Fejza, član predsjedništva USB

U izjavi predjednika USB Abdirahmana Zuljija ističe se da je „ovaj susret imao za cilj pospješivanja daljih napora na ukrupnjavanju buduće bošnjačke kolaicije na predstojećim parlamentarnim izborima“.

 

Kazao je Zulji, dok je predsjednik Bošnjačke unije Kosova, Rahman Sagdati, istakao da će se i dalje  nastaviti sa pozivanjem bošnjačkih političkih subjekata radi stvaranja svebošnjačke  koalicije.

{jcomments off}