Odbornička opoziciona grupa opštinske Skupštine Prizrena podnijela je zahtjev za održavanje vanredne sjednice lokalne vlasti, sa ciljem razmatranja zakonitosti imenovanja dva potpredsjednika opštine iz redova većinske zajednice, kao i nefunkcionisanja opštinske vlasti.

Ridvan Hoxha, predstavnik LDK-a, je nakon što je ovaj zahtjev predstavio javnosti, ocjenio da opozicioni blok treba da poduzme ovaj korak za održavanje vanredne sjednice zato što je zakonska vlast ostala nefunkcionalna, jer čelnik opštine donosi arbitražne i protivzakonite odluke.

"U ovom periodu, predsjednik Muja je donosio različite arbitražne i protivzakonite odluke. Imenovao je dva potpredsjednika iz većinske zajednice Ruxhdi Rexhu i Arsima Shpejtija, što se kosi sa članom 60 Zakona o lokalnoj samoupravi i članom 52 Statuta opštine", kazao je Hoxha.

Zbog obećanja koje su vladajuća partija i predsjednik Ramadan Muja dali svojim koalicionim partnerima blokirali su rad Skupštine i odugovlaće sa formiranjem nove opštinske vlasti. Opozicioni odbornici ocjenjuju da se na taj način nastavlja haos i finansijka zloupotreba u mnogim direktorijatima, koja nanosi štetu građanima.

S druge strane predsjedavajući opštinske Skupštine Prizrena Nijazi Kryeziu saopštio je da još nije dobio zahtjev od opozicije.

"U momentu kada dobijem zvanični prigovor koji ispunjava predviđene kriterijume, spreman sam da odgovorim na osnovu zakonskih kompetencija", kazao je Kryeziu. Prema njegovim riječima, ukoliko su zahtjev potpisala 14 odbornika, on će sazvati vanrednu sjednicu u zakonski predviđenom roku.

Odluku za imenovanje dva potpredsjednika od strane predsjednika Muje kritikovao je i KDI koji nadgleda rad opštinske Skupštine.

Prvi čovjek opštine je izrazio uvjerenje da će uskoro objaviti imena direktora i istovremeno najavio da će biti izmjena u aktuelnoj opštinskoj izvršnoj vlasti.