“Izražavamo duboku uznemirenost zbog situacije stvorene ne uspostavljanjem izvršne vlasti i administrativno organizacijske strukture. Rezultat toga je pravi kaos i anarhija u oštinskoj upravi, donošenja jednostranih odluka bez pravnih kriterija“ kaže se u saopštenju iz opštinskog odbora Demokratskog saveza Kosovo (LDK) kojeg je potpisao Nderim Gashi.

Demokratska partija Kosova iI predsjednik opštine Muja, piše dalje u saopštenju, kasni sa  uspostavljanjem izvršne vlasti, odnosno neimenovanjem opšinskih direktora. To dokazuje da će se vlada suočiti sa ozbiljnim izazovima, zbog nedostatka vizije i politike. Ovo je dokaz političke nestabilnosti i unutar same koalicije.
 
LDK je zabrinut i zbog izjave predsjednika Muje o povećanju broja potpredsjednika, direktora i ostalog osoblja.
 
“To je u suprotnosti  sa Zakonom i statutom o lokalnoj samoupravi” – kaže se u saopštenju i  izaržava odlučnost da će opozicija tražiti zaštitu zakonitosti.

U Demokratskom savezu  smatraju kako se nastavlja “haotično stanje u prizrenskom obrazovanju”.  Po njima preko 40 prosvetnih radnika radi, a ne prima lični dohodak i uopšte nisu na platnom spisku. Na drugoj strani, kako se tvrdi, ima i onih koji primaju platu a ne rade.
 
Zato traže formiranje istražnog tima koji će imati pravo na kontrolu finansijskih dokumenata u Direktorijatu za obrazovanje gdje sumnjaju da ima finansijksih zloupotreba, povećanje plata mimo propisa…