Jučer je orahovačka policija podržana od strane specijalne operativne jedinicie upala u kuću vlasnika S.M. iz sela Sapniqa, nadomak Orahovca gdje je pronašla izvjesnu količinu oružja i municije.

Prema riječima Hazira Berishe radi se o jednom puškomitraljezu kalibra 7, 62 mm, automatskoj pušci istoga kalibra i pištola tetejca jugoslovenske proizvodnje, kao izvjesne količine municije.

Policija je oružje zajedno sa dva okvira municije od  90 metaka kalibra 7, 62 mm i jednim vojničkim bajonet konfiskovala kao dokazni materijal protiv osumnjičenog koji je uhapšen i protiv njega je podignuta krivična prijava. Cijela akcija izvedena je po nalogu nadležnog suda, a na osnovu prikupljenih podataka od strane građana.

Da potsjetimo da je preksinoć, prema riječima nadlježnih u policiji, uhapšeno još jedno lice za koje je utvrđeno da neovlašćeno drži pištolj.

Osumnjičeni je otkriven od strane mališevsjke policije u rutinskoj kontroli na policijskom kontrolnom punktu kod sela Pagaruša u istoimenoj opštini. Tijekom kontrole vozila marke Opel, kosovskih registarskih tablica, policija je pronašla još 35 metaka kalibra 7,65 mm i 27 metaka kalibra 6, 35. mm.