U noćnim satima, u selu Jeshkovo demolirana je stanica telefonskog operatera "Vala" i pokradena oprema u vrijednosti od 1.320 eura.

Procjena ukradene opreme je načinjena od strane kompetentnih inžinjera "Vale".  U vezi ovog slučaja još nema osumnjičenih.

*  *  *  *  *  * 

Oko 4 sata i 30 minuta u jutarnjim satima 18. februara jedna patrolna jednicia je uhvatila na djelu dvojicu provalnika u krađi prodavnice "Dritoni" u ulici Norë Kelmendi.

Patrola je na licu mjesta uhapsila jednog provalnika, dok je drugi pobjegao. Treba napomenuti da su osumnjičeni bili u kućnom pritvoru, od strane suda zbog krivičnih djela. Policija je sprovela odgovarajuće mjere i pronađenu robu u vrijednosti od 300 eura vratila vlasniku. Osumnjičeni je za sada u pritvoru.

Također, danas je uhapšen osumnjičeni, koji je 11. februara provalio u stan u ulici Rifat Ukimeri i odande ukrao TV-plazma u  vrijednosti od 1.200 eura i jedan DVD player. Policija je ukradenu robu pronašla kod počinitelja krađe i istu vratila vlasniku.

*  *  *  *  *  * 

U Orahovcu je jedan građanin intervenirao zbog falsifikovane novčanice kada je jedna osoba deponirala u banku novčanicu od 100 eura. Policija je zaplijenila sumnjivu novčanicu koja će biti ispitana u laboratoriji.

Policija apeluje na građane da budu oprezni kada se radi o falsifikovanim novčanicama jer mogu biti zavedeni i prevareni, navodeći da se i u policiji pojavilo nekoliko slučajeva sa sumnjivim novčanicama.