Ridvan Hohxa, potpredsjednik opštinskog odbora Demokratskog saveza Kosova, negirao je špekulacije oko navodne koliacije između Demokratske partije (PDK) i Demokratskog saveza (LDK) na opštinskom nivou u Prizrenu.

"Opštinski odbor LDK u Prizrenu neće stupiti u bilo kakvu koalicije sa PDK ... Naša koalicija  "Za Prizren“ i dalje će djelovati kao opozicija, te će biti glas za zaštitu interesa građana opšine Prizren " - kazao je Hoxha naglasivši da će ovaj blok predstavljati konstruktivnu opoziciju koja će raditi na “demaskiranju kršenja zakona od strane lokalnih vlasti”.
 
Hohxa se usprotivio i najavljenom izboru predsjedavajućeg opštinske skupštine na konsultativnoj sednici u ponedjeljak 15. februaru.
 
"Treću tačku dnevnog reda, vezanu za izbor predsjedavajućeg Skupštine opštine nije razumno postaviti na prvoj sednici. Ova sednica ima svečani karakter i davanje zakletve. Mi ne podržavamo  treću točku  dnevnog reda "tvrdi Hoxha najavivši da će i oni, možda, imati svog kandidata za tu funkciju koju je u predhodnom mandate obavljao Niajzi Krueziu iz PDK.

"Mi ćemo se zajedno s koalicijskim partnerima dogovoriti u narednim danima, te ćemo odlučiti da li ćemo imati našeg protivkandidata," zaključio je Hohxa.