Ministar  za obrazovanej nauku i tehnologiju u Vladi Republike Kosovo Enver Hoxhaj sa saradnicima posjetio je nastavnike i učenike osnovne škole “Motrat Qiriazi“ i prisustvovao promovisanju “Alfabe-a” autora Sali Like, početnicu za đake prvake u nastavi na turskom jeziku.

Minsitar Hoxhaj je pohvalio rad prosvjetnih radnika u nastavi na turskom jeziku i {kolu u celini. Podsjetio je da se ovdje nastava izvodi na albanskom, bosankom i turskom jeziku te ova škola  predstavlja “simbol zajedništva”. Obećao je bolje dane u izdavanju udžbenika te više školskog prostora za izvođenje nastave.

“Što manje prosvjetni radnici, naročito iz redova manjinskih zajednica imaju problema, to je veći uspjeh za nas. Mi odlično sarađujemo i sa Vladom Republike Turske i njihovim ministarstvom za obarzovanje, tako ćmo i nastaviti a u intersu naših zemalja iI prijateljskih odnosa” kazao je Hoxhaj podsetivši da je Republika Turska među prvima priznala Republiku Kosovo i znatno je i finansisjki pomogla.

 

Minsitar Hoxhaj se osvrnuo i na budući univerzitet u Prizrenu koji treba da startuje 1. oktobra ove godine.

“Mi smo u stalnom kontaktu sa vašim i bošnjačkim predstavnicima u parlamentu Kosova kako bi smo se dogovorili i našli najbolje rješenje za studente turske i bošjačke nacionalnosti. Treba da razmilite koje bi vam grupe najviše odgovarale” istakao je minister Hoxhaj.