Što se vrijeme održavanja trećeg kruga glasanja za izbor gradonačelnika Prizrena približava, izgleda da u dvijema suprostavljenim stranama, koalicijama okupljenih oko LDK i PDK, raste napetost, ali i početak međusobnih optuživanja.

Iz seoskog ogranka LDK u Donjoj Srbci, je predstavnicima pisanih i elektronskih medija upućeno nezadovoljstvo zbog učinjene posjete još uvijek aktuelnog predsjednika opšine dr- Rmadana Muje, gdje je prekjučer obišao radove na izgradnji novog vodovoda, projekta  vrednog 150 hiljada eura.

U protestu ogranka LDK u ovom selu istiiče da 65 odsto stanovništva, inače članovi LDK, smatraju da  je predsjednik Muja zloupotrebio svoja ovlašćenja da nedjelju dana pred zakazanih loklanih izbora manipuliše javnost i, kako se navodi, “stvara lažnu sliku o aktivnostima PDK”.

“Radovi na izgradnji novog vodovoda u selu, za  које је Мinistarstvo za povratak izdvojilo  100 hiljada eura a SO Prizren 50 hiljada, počeli su u prvoj nedjelji decembra 2009, tako da su oni zbog vremenskih uslova obustavljeni 20. decembra”, stoji u obavještenju ogranka LDK Donje Srbice, te se u daljem tekstu navodi da je “predsejdnik Muja, prekjučer došao sa novinarima i buldožerom  kako bi navodno obišao radove”.

“Bila je to politička kampanja sa ciljem da se u udarnim vjestima i raznim emisijama pokrene određeni izborni efekeat”, naglašava se u pismenom reagiranju kojeg je potpisao Jeton Thaqi, sekretar ogranka LDK u Donjoj Srbici.

Reagirajući na ove ove optužbe od strane LDK, pedsjednik općine Ramadan Muja je kazao da su “njegove aktivnostu usmjerene u interesu građana opštine Prizren.”

“Moja je odgovornost kao predsjendika općine da se svi projekti završe u određenom roku, bilo gdje bez prepoznatljive partijske pripadnosti, te sam uz najveću odgovornost pitao nadlježne o imlpmentaciji projekata. Jer su voda, putevi, škole, smatraju prioriteti opšine i neovsni od politike, da budu podržani od svih građanate samim tim i od LDK”, stoji u pismenom reagiranju predsjednika.

“Ja ću nastaviti da vodim maksimalno računa o mojim obavezama kao predsjednik općine Prizren, jer općina ulaže velike količine novca da se u selima poboljša kvalitet života. Moja je obaveza da se staram o rokovima završetka tih projekata”, kazao je predsjednik SO Prizren Ramadan Muja, odgovarajući na optužbe LDK.