Danas oko 10 časova ispred rezidencije predsjednika opštine Prizren pošao je karavan pomoći za poplavama ugroženo stanovništvo u Republici Albaniji.

U konvoju se nalazi odjeća, obuća, hrana i druge potrepštine neophodne stanovnicima u regionu Skadra kiji su pogođeni poplavama.

Akciju je započeo aktuelni predsjednik Ramadan Muja sa svojim stafom kupovinom namirnica u megamarketima Ben-af i Abi.

- Iz opštinskog budžeta odlučili smo da izdvojimo 15 000 eura za pomoć ugroženom bratskom stanovništvu u Albaniji. Tokom četvorodnevne akcije, osim ovog novca, sakupili smo sredstva za higijenu , ishranu … Akciji su se pridružili i garđani kao i nekoliko firmi izdvojivši pozamašna finansisjka sredstva – izjavio je dr Ramadan Muja, aktuelni predsjednik prizrenske opštine.

Njegov zamenik Minir Krasniqi precizirao je je da je sakupljeno blizu 40 hilajda eura.

- Zahvaljujući razumjevanju naših grđana sakupili smo blizu 40 hiljada eura u namirnicama i ako tome dodamo 15 hiljada eura onda je ukupna pomoć oko 55 hiljada eura. Nadležni iz ABI-a  pomogli su sa oko sedam, iz  BEN-afa oko pet hiljada eura, a iz Silosa u Zrzu dali su brašno u vrednosti od oko hiljadu eura” – izjavio je Karsniqi.

Zbog poplava u regionu Skadra u Albaniji ugroženo je na desetine hiljada stanovnika. Vlada i stanovništvo Kosova, računajući i građane prizrenske opštine, uputili su i upućuju pomoć ugroženim građanima ove susedne zemlje.