8. decembar 2009. - Jučer je u toku obavljanja svoje profesionalne dužnosti, od strane Xhavita Ukaja iz sela Pirane, nadomak Prizrena, napadnuta ekipa novinara i snimatelja Radio televizije Besa, izvjestila je Regionalna kancelarija za informisanje KPS.

Osumnjičeni Ukaj je fizički nasrnuo na novinarku ove lokalne RTV, Nashidu Gashi, iz istoimenog mjesta.

Inače, Ukaj je kandidat za odbornika u SO Prizren na listi Demokratskog saveza Kosova (LDK).

Silovao pjevačicu
 
8. decembar 2009. – Prekjučer je, prema riječima glasnogovornika regionalne policije Hazira Berishe, kod sela Vranić u dragaškoj opštini uhapšen četrdesetčetvorogodišnji muškarac za koga se sumnja da je silovao D.V. iz Zrenjanina, pjevačicu iz kafića “Pauk” u Globočici u istoimenoj opštini.

Osumnjičeni je pokušao pobjeći autom kada ga je, kod sele Vranić, uhapsila policja. Slučaj je predat istražnim organima.

Geljance Zoljom granatirano

SUVA REKA, 8. decembar 2009. - Sinoć je suvorečko selo Geljance bilo meta granatiranja nepoznatih napadača koji su, nakon ovog akta, pobjegli u pravcu Prizrena, saopštila je danas regionalna policija.

Za sada još uvijek nepoznati napadači su oko ponoći, u ponjedeljak 7. decembra, sa udeljenosti od nekoliko stotina metara ispalili nekoliko granata na selo Geljance. Prema riječima zvaničnika policije granatirano je Zoljom tipa ”Tafaj3Ha”.

Fabriku lokuma zahvatio požar
 
8. decembar 2009. - Požar koji je jučer zahvatio fabriku lokuma “Liri“ u prigradskom naselju Jaglenica pričinio je materijalnu štetu oko 100 hiljada eura, saopštila je regionalna policija.

Na licu mjesta stigli su vatrogasci i istražni organi koji za sada nemaju “identifikovanog uzroka”  požara, ali su dodali da je u objektu bilo grejnih tijela na drva.

U Žuru ukraden zlatni nakit

8. decembar 2009. - Binazije Badali iz Žura nadomak Prizrena obavjestila je policiju da joj je jučer iz kuće opljačkan zlatni nakit u vrednosti od 7 hiljada eura, saopštila je regionalna policija. Prema prvim uviđajima nepoznati lopovi su ušli kroz prozor i nema provalnih elemenata. Policija intezivno traga za osumnjičenima.