Jedna od najpoznatijih Kosovarki, pjevačica s londonskom adresom, Rita Ora, održala je spektakularan koncert u Prištini povodom 10 godina od osamostaljenja države. Na svom se profilu na Instagramu pohvalila da je koncert, održan u središtu Prištine, gledalo preko 300.000 ljudi.

- Stižem kući. Veselim se što ću pjevati svim slobodnim ljudima u Prištini, gdje slavimo 10 godina nezavisnosti. Ponosna sam što sam tu rođena i što mogu pjevati za vas, kao vaš predstavnik u svijetu i prijatelj - rekla je prije nekoliko dana lijepa Kosovarka, koja je rođena u Prištini, a s porodicom je preselila u London kada je imala godinu dana.

Slavna pjevačica stigla je u ranim poslijepodnevnim satima privatnim avionom na prištinski aerodrom, nakon čega je uslijedio susret s političkim čelnicima.

Besplatni koncert započeo je u 22 sata, a održao se čak na tri lokacije, počeo je na Skenderbeg trgu, nastavio se na Trgu majke Tereze i završio na Trgu Zahira Pajazitija.

Odmah nakon koncerta, Rita Ora je privatnim avionom odletjela iz Prištine.

Na svom je profilu na Instagramu puna dojmova napisala: 'Rekli su mi da me noćas gledalo oko 300.000 ljudi. Sretan vam Dan nezavisnosti! Nigdje radije ne bih bila. Ovo smo započeli zajedno i ne bih bila ovdje bez vas. Zahvalna sam. Ponosna sam. Ja sam Albanka. Do sljedećeg puta!'

Uoči svečanosti obilježavanja godišnjice nezavisnosti, bilo je govora i o tome da će na koncertu nastupiti trenutačno najuspješnija Kosovarka na svjetskoj glazbenoj sceni, Dua Lipa. Lijepa brineta jučer je upravo privela kraju američku turneju, tokom koje je gostovala u brojnim televizijskim emisijama i održala koncerte širom SAD-a i Kanade. No, Lipa je navodno odustala nakon negativnih komentara upućenih na njen račun zbog toga što je navodno tražila 200.000 za nastup dok je Ora pjevala bez honorara, javlja Tportal.