Posjeta premijera Marovića urodila plodom

"GazetaExpress" saznaje da je posjeta premijera Crne Gore urodila plodom. Dvije strane su postigle dogovor o demarkaciji.

Očekuje se da će posjeta premijera Crne Gore Duška Marovića Prištini riješiti pitanje demarkacije, koje drži Kosovo blokirano već tri godine.

Gazeta Express iz svojih izvora saznaje da je Marković tokom sastanaka u Prištini sa kosovskim liderima našao zajednički jezik za pitanje granice i da će ova tema ubrzo dobiti svoj epilog.

Siguran izvor je rekao listu "GazetaExpress" da su Priština i Podgorica postigle dogovor da u narednim danima imaju intenzivnu komunikaciju koja će proizvesti rješenje.

"Dvije visoke delegacije su se složile da imaju intenzivniju komunikaciju narednih dana na svim nivoima i vidjeće se gdje su možda načinjene greške. Onda će biti otvoren put za ratifikaciju brzom procedurom. Sve će biti završeno u februaru", rekao je jedan visoki zvaničnik za Gazeta Express.

Tokom sastanaka sa kosovskim liderima, Marković je nagovjestio da će njegova zemlja biti posvećena pronalaženju rješenja kako bi Kosovo ratifikovalo sporazum.