Sredstva za još 1.671 osobu

Centralna izborna komisija zatražila je od Ministarstva finansija dodatna sredstva u iznosu od 140 hiljada eura da plati 1.671 osobu, koji su bili angažovani kao komisioneri, ili drugo osoblje u izbornom procesu 2017. godine.

Ovo je najavio portparol Centralne izborne komisije Valmir Elezi. Prema njegovim riječima, liste sa imenima članova Biračkih odbora (komisionera) i drugog osoblja uključenih na Lokalnim izborima 2017. godine su poslate Ministarstvu finansija kako bi se izvršio transfer sredstava. Većini njih, s vremena na vreme, obaveze su ispunjene.

"Dakle, govorimo o 50 hiljada osoba. Od ukupnog broja, njih hiljadu i 671 osoba nije isplaćena za ono što su bili angažovani, iz različitih razloga."

"Za izvršenje ovih obaveza prenesenih iz godine Komisija 2017., Centralna izborna komisija je zatražila dodatna sredstva od Ministarstva finansija. Ukupno, obaveze prenesene za plaćanje 1.671 osobe (komisionera, K-Vote i osoblja Centra za prebrojavanje glasova) i vraćanja koje su banke uradile (zbog grešaka na njihovom bankovnom računu) procenjuju se na 140 hiljada eura", dodao je Elezi.

On je objasnio da treba imati u vidu da su Lokalni izbori održani krajem godine i u takvim okolnostima nemoguće je da sve obaveze budu izvršene, te se stoga moralo preneti za drugu godinu.

Gazeta Expresss